2013. december 1., vasárnap

Mindenkit várunk!

Újra eljött Advent, a várakozás szép ünnepe. Nagyszerű alkalom újra emlékeztetni a Változó Világ Mozgalom egy kezdeményezésére.
Mindenkit várunk. Minden új ember megszületése csoda.
Minden ember életében a legszebb várakozás saját gyermekének várása. Nagyszerű és fontos lenne ezt szakrális élménnyé nemesíteni.
Az, hogy ennek forgatókönyve kövesse-e az Adventét, avagy másmilyent célszerű kialakítani, legyen mindenki szuverén döntése. Az idő bizonyára népszerűvé teszi a legszebb példákat. Inkább a javaslat megértése érdekében rajzolunk le egy példát: amikor a pár megtudja, hogy szerelmükből élet fogant, hogy tehát szülők lesznek, szereznek egy adventi koszorút, és meggyújtják rajta az első gyertyát. A másodikat akkor, amikor lelkükkel vagy az orvostudomány eszközeinek segítségével először meglátják a magzat kontúrjait. A harmadik gyertyát akkor kellene meggyújtani, amikor meghallják a jövevény szívverését, a negyediket, amikor az megmozdul anyja szíve alatt.
Ez a bensőséges személyes várakozás nem csak ünnep, örömteli ünnep lenne, hanem egy újfajta részvétel a teremtésben. Új, kompetensebb, ezért boldogabb emberek teremtésében, egy új, boldogabb világ számára.

Várd örömmel a Te Fiadat! Az Ember Fiát! Az új Emberhit jegyében.