2014. március 15., szombat

Beszéljünk programokról! 4.

A függetlenség kevés
Az állam lelkesen hirdeti és védelmezi a szabadságot és a függetlenséget, mint a legnagyobb értéket, amelyekért a polgároknak is legalább ennyire kellene lelkesedniük, de főleg szükség esetén a vérüket adniuk.
Ma már más út előtt állunk, magasabb rendű értékekhez kellene igazítanunk politikánkat. A polgárok szabadsága, függetlensége és biztonsága nem fog csökkenni, ha a nemzetinek mondott kormányok fölött az emberiséget egészét összefogó és szolgáló kormány teszi teljessé a kormányzási hierarchiát.
Sokan egy világkormányban sötét, netán egyenesen sátáni erők eszközét látják. Ez ráillik egy titkos és antidemokratikus érdekszövetkezetre, de nem egy legitim és demokratikus szervezetre. Ennek csirái pedig máris megvannak a nemzetközi békét és együttműködést szolgáló ENSZ-ben. Annak közgyűlése könnyen fejleszthető világparlamentre, az első világkormány pedig akár 24 óra alatt összeülhet, ha valaki összehívná az ENSZ 12 legfontosabb szervezetének vezetőit.
Függetlenségünk nem garancia az ellen, hogy demokráciánk nem torzul el egy autoriter rendszerré. Nem garancia, hogy valaki nem nem borítja lángba a világot. Nem garancia, hogy a globális kihívások megállnak határainkon. Ma már semmire nem garancia a függetlenség.
Nem kiüresedett eszmékkel kellene manipulálni és ámítani, hanem harcolni azért, hogy az igazi értékek, mint szabadság és egyenlőség, együttműködés és szolidaritás, béke és demokrácia az élő közösségek minden szintjén, a családtól kezdve, települési és nemzeti önkormányzaton át a világkormányig minden szinten érvényesüljenek.

* * *