2014. július 31., csütörtök

Sürgetjük a világkormány alakítását

Ha holnap kezdene munkához a világkormány, akkor is jelentős késésben lennénk. Nem kevesebbről, mint a világbéke megőrzéséről, az emberiség túléléséről van szó. Igen hamar szembesülhetünk világméretű tragédiákkal és katasztrófákkal. Akkor viszont késő lenne szervezni az egységes fellépést. Ma még van esélyünk.
Többször jeleztük, hogy az út egy világkormány kialakításához hihetetlenül egyszerű feladat. Nem kellene más, minthogy az, hogy az egyik érintett szervezet vezetője (mondjuk UNESCO vezérigazgatója) vagy egy bölcs állam vezetője (mondjuk Svédország miniszterelnöke) egy kötetlen munkaebédre hívná meg az ENSZ 12 legfontosabb szakosított szervezetének vezetőjét, és természetesen az ENSZ főtitkárát. És íme, a folyamat elindul. Minden résztvevő át fogja érezni a találkozó hasznát – és főképpen történelmi jelentőségét, és így könnyű lesz elhatározni, hogy a továbbiakban rendszeresen találkoznak. Először évente egy alkalommal, később negyedévente, utána havonta…
Ez ne legyen senki számára rémisztő, a szent szuverenitásukban lubickoló nemzetvezetők számára sem – ha valamennyire is éreznek felelősséget.
Igen, messze lesz a világkormány a mi falunktól, de így is egy közös szervezet ésszerű záróköve lesz az, a demokratikus működés minden ésszerű lehetőségével. Lássuk be, hogy ez a megoldás összemérhetetlenül ésszerűbb, demokratikusabb és előrevivőbb lenne, mint mondjuk egy Bilderberg-csoport vagy annál is titkosabb szervezet.
Végül, íme, a meghívandók listája:
Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet (FAO)
Kereskedelmi Világszervezet (WTO)
Menekültügyi főbiztos
Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (IAEA)
Nemzetközi Egészségügyi Szervezet (WHO)
Nemzetközi Fejlesztési Szervezet (UNIDO)
Nemzetközi Mezőgazdaság-fejlesztési Alap (IFAD)
Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO)
Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU)
Nemzetközi Tengerészeti Szervezet (IMO)
Nemzetközi Valutaalap (IMF)
UNESCO

Felelős vezetők, cselekedjetek!


* * *