2018. október 20., szombat

A hajléktalanság tragédiája


Ezekben a hetekben zajosan és látványosan összecsap a két uralkodó világnézet a hajléktalanok tragikus helyzete kapcsán.
A Változó Világ Mozgalom mélységesen elítéli azt, hogy ha egy társadalom megtűri ezt a hajléktalanság méltatlan, tragikus és felháborító jelenségét, és még határozottabban a ma egymásnak feszülő – egyformán álságos populista – politikát. Az egyik csak a felszínről, annak is csupán a csillogó részéről akarja eltűntetni a hajléktalanokat, a másik meg azok „emberi” jogaiért heveskedik, közben az egyik sem ajánl reális megoldást magára az alapproblémára.


A társadalom a mai fejlettségi fokán minden felmerülő problémára, így a hajléktalanság problémájára is képes lenne megoldást találnia.
A Változó Világ Mozgalom két megoldást is javasol megfontolásra.
Az egyszerűbb egy modern Munkaszolgálat létrehozása, amely feltétel nélkül nyitott és vonzó a hajléktalanok számára, és gondosan kialakított programmal rendelkezne azok testi-lelki megújulására. A cél az lenne, hogy néhány év szolgálat után megerősödött, öntudatos, kompetens emberek térjenek vissza a normális életbe.
A másik, nálunk kevésbé honos megoldás lenne speciális kibuc-tipusú települések alapítása. Azok viszont az esetek jelentős részében egyből tartós megoldást is biztosíthatnának lakóik számára.
Változó Világ Mozgalom

Támogatnád műhelymunkánkat,valamelyik kezdeményezésünket, azok nyilvánossághoz jutását?
Támogasd pénzadománnyal munkánkat! 1000 forint is segítség!
Egyetértesz céljainkkal?
Csatlakozz a Változó Világ Mozgalomhoz!
* * *